ورزش های مینیاتوری اسباب بازی بسازیم. وقتی همه اش تو خونه هستیم، سخت می توانیم حوصله ی بچه ها را سرجاش بیاوریم. با این اسباب بازی هایی که امروز بهتان معرفی می کنیم، هم در مرحله ی ساخت و هم در مرحله ی بازی، بچه ها را به هیجان می آورد. این شما و این ورزش های مینیاتوری مقوایی دست ساز، مواردی که انتخاب کرده ایم با وسایل ساده هستند ولی با یک جستجوی ساده می توانید عکس یا فیلم بیشمار نمونه ی ساخته شده ی دیگر که پیشرفته تر هستند را نیز بیابید.
منبع: ronyestech
کارکردها:
معرفى بازى تقليد آدمك: در این بازی ساده، بازیکنان حالت بدنی روی کارت ها را تقلید می کنند. کارت های آدمکی که می بینید را می توانید خودتان نقاشی کنید و یا از روی گوشی به بازیکنان نشان دهید تا اجرا کنند. هر چه سن بازیکنان بیشتر باشد، می توانید از تصاویر پیچیده تری استفاده کنید. این بازی را می توانید با کودکان 5 سال به بالا انجام دهید.
کارکردها:
منبع: Tempojunto
بازی های المپیک بادکنک: در این مطلب 4 بازی ورزشی با بادکنک را به شما معرفی کرده ایم.
1/ والیبال
وسايل مورد نياز: روبان يا كاموا رنگ رنگ روشن، چسب كاغذي، دو ديوار يا صندلي
2/ بیسبال
3/ هاکی
4/ بدمینتون
وسایل مورد نیاز چفتو فضايي یا 2 مگس كش
راکت بدمینتون را به صورتی که در تصویر بالا می بینید، می توانید بسازید.
بادکنک را با استفاده از این راکت ها یا مگس کش به یکدیگر پاس دهید. به یاد داشته باشید، هر چه آهسته تر ضربه بزنید، نتیجه ی بهتری خواهید گرفت.
معرفی بازی حرکتی پاگُنده: بازی های حرکتی درشت یکی از نیازهای رشدی کودکان است که امروزه به شدت تحت تاثیر زندگی آپارتمان نشینی قرار گرفته است. بازی پاگُنده که امروز معرفی می کنیم، هم مزاحم همسایه ها نمی شود و هم این نیاز رشدی کودکان را مورد توجه قرار می دهد.
روش ساخت: 2 پای گُنده روی یک کارتن مقوایی بکشید و دورتادور آن را قیچی کنید. سپس اگر دمپایی صندل قدیمی دارید. آن ها را با چسب حرارتی به کارتن بچسبانید. اگر دمپایی ندارید می توانید در هر پای مقوایی مانند تصویر 4 حفره ایجاد کرده، ربان از آن ها رد کنید که دور پای بازیکُن ها گره خواهد خورد.
روش بازی 1: هر شخص پاهای مقوایی خود را بپوشد. خط شروع و پایان تعیین کنید. سپس همه پشت خط شروع ایستاده و با نهایت سرعتی که پاها امکان می دهند، به خط پایان بروید.
نکته: این بازی را به صورت فردی و غیر رقابتی نیز می توانید بازی کنید. بدین صورت که سعی می کنید رکورد زمانی خود برای طی کردن این مسیر را بشکنید.
روش بازی 2: این پاهای گُنده را پای کودک کنید و به هر سمتی دوست دارد آزادانه حرکت کند. این روش بازی برای کودکان 3 تا 5 سال مناسب تر است.
روش بازی 3: بر روی هر انگشت پاگُنده مقوایی یک تکه چسب نواری کوچک (به صورت حلقه ای) بچسبانید. روی هر تکه چسب، یک توپ کوچک بچسبانید. نقطه ی شروع و پایان تعیین کنید. بازیکُن ها سعی می کنند بدون اینکه توپ ها بیفتد به سمت خط پایان حرکت کنند. در خط پایان توپ ها را جدا کرده و در سبدی می اندازند. سپس به سمت خط شروع رفته و 10 توپ دیگر را با خود می آورند.
روش بازی 4: یکی از بازیکُن ها پاگُنده می شود. پاگُنده می ایستد و بازیکُن دیگر مقابل او می نشیند. پاگُنده همانطور که ایستاده، پاهای خود را کمی بالا پایین می کند و در جا می زند. بازیکُن دیگر باید سعی کند در این حالت، ناخن های پای پاگُنده را لاک بزند.
کارکردها
فواید بازی های بریز و بپاش: بازی های بریزو بپاش چیست؟ همانطور که از نام این بازی ها پیداست بازی هایی هستند که بریز و باش و کثیف کاری دارند. در این بازی ها از تمام حواس به ویژه حس لامسه برای اکتشاف استفاده می شود. در بازی بریز و بپاش فرصت دستکاری و شناخت ویژگی های مواد وجود دارد. هدف آن ساخت و تولید یک محصول نهایی نیست (برای مثال ساخت یک شکل خاص
معنادار همچون گلدان با سفال). بازی هایی همچون گل بازی آب بازی خیر اسلایم و ... . شاید حرف ما مایه تعجب شما باشد ولی بازی های بریز و باش فواید بسیاری دارند. فوایدی که شاید تصورش در نظر اول حتی دشوار باشد.
نمونه هایی از بازی های بریز و بپاش:
كاركردها:
بنابراین دفعه بعدی که کودک شما مشغول پرتاب ماکارونی به دیوار بود یا با دست های گلی به خانه آمد این موضوع را به یاد بیاورید که بازی های بریز و بپاش فواید رشدی زیادی برای او دارند. و برخی از این فواید در هیچ بازی دیگری تا این حد فرصت رشد نمی یابند. همچنین برای اینکه برای انجام این دست بازی ها ترغیب شوید می توانید آن ها را در حمام بالکن حیاط پشت بام
کنار دریا پارک طبیعت انجام دهید. یک سفره ی بزرگ مخصوص این بازی در نظر بگیرید که به جای زیرانداز از آن استفاده کنید. از رنگ های حلال در آب که به راحتی قابل شستشو هستند استفاده کنید. لباس های بچه را کم کنید یا لباسی مخصوص این بازی ها در نظر بگیرید. اگر باز هم نگران هستید از موادی که کمتر بریز و بژاش دارند استفاده کنید. همچون آب یخ برف حباب اسلایم
کیسه های حسی یا کیسه های فشردنی (در قسمت اسباب بازی بسازیم معرفی خواهیم کرد). و آخرين توصيه، خودتان نيز اين بازي ها را انجام دهيد چون براي شما نيز لذت بخش بوده و كاركردهاي بسياري دارد.
نمونه های بازی بريز و بپاش كه در سايت به تويز معرفی شده اند: كليك كنيد!
بازی های آموزش الفبا 6-دیکته نوشتن با نمک رنگی بودار
آب بازی با مصرف بهینه آب برای کودکان
بازی خنده دار لباس یخی تابستانی
چرا برف نمیاد؟ ساختمان های یخی
بازی نمادین با خمیر دست ساز برف بازي
بازی علمي- ساخت دست رباتيك: در مطلب "بازی علمی شناور شدن" كه در اينجا مي توانيد بخوانيد، درباره ي تفاوت بازي علمي و آزمايش علمي توضيح داده ايم. در مطلب حاضر، يك بازي علمي هيجان انگيز معرفي مي كنيم كه قطعا مورد علاقه ي كودكان خواهد بود و ساعت ها با آن بازي خواهند كرد.
محدوده سني: + ٥ سال به علاوه بزرگسالان
وسايل مورد نياز:
روش ساخت:
١/ دست خود را بر روي يك تكه كارتن مقوايي بگذاريد و دورتادور آن را (قسمتي از ساق دست را نيز بكشيد) با خودكار بكشيد و سپس با قيچي يا كاتر آن را ببريد.
٢/ قسمت هاي بند انگشت را با خودكار خط بكشيد. سپس با كاتر به آرامي روي اين خط ها بكشيد به حدي كه كامل بريده نشود. سپس از اين قسمت ها تا زده و خط تا بياندازيد.
٣/ ني ها را به 15 قطعه ي ریز (کوچکتر از طول بند انگشت ها) و4 قطعه ي بزرگتر (کمی کوچکتر از کف دست) تقسيم كنيد.
٤/ به هر بند انگشت يك قطعه ی ریز بچسبانيد.
٥/ قطعات بزرگتر را در امتداد انگشت ها در كف دست مانند تصوير بالا بچسبانيد.
٦/ حالا مقداري نخ كاموا از ني هاي هر انگشت تا امتدادش (خط مستقيم) رد كنيد.
٧/ تكه اي كارتن مستطيلي شكل ببريد و دو سر آن را مانند تصوير بالا كمي تا بزنيد. سپس آن را بر روي قسمت مچ بچسبانيد.
به انتهاي پاييني نخ هاي كاموا، يك تكه كِش موي چهل گيس كوچك گره بزنيد.
دست خود را از داخل قسمت مستطيلي رد كنيد. سپس هر كِش را داخل انگشت مربوطه بياندازيد.
حالا وسايل مختلف را مي توانيد با باز و بسته كردن مشت خود، برداريد.
فیلم آموزشی ساخت این دست رباتیک را اینجا ببینید.
كاركردها
بازی های آموزشی با چفتو 4: تصاویر روی کاغذ را روی یک کاغذ پیاده کنید. سپس از کودک بخواهید که آن ها را چفتو مولکول بسازد. سازه هایی که می سازد باید شبیه سازه هایی که در تصویر می بینید، شوند. برای ساده تر کردن بازی و مناسب سازی آن برای کودکان کوچکتر، سازه را شما بسازید و از کودک فقط بخواهید آن را در جهت مناسب روی تصاویر بگذارد. معماهای بیشماری همچون جمله تصویر بالا می توانید طراحی کنید.
بازی علمی شناور شدن + کاردستی 5 قایق: زمان خالی برای بازی علمی دارید؟ قبل از هر چیز بگذارید به این سوال پاسخ دهیم، تفاوت بازی علمی و آزمایش علمی چیست؟ با اینکه در هر دو یک مفهوم علمی به نمایش گذاشته می شود؛ در آزمایش علمی یک فرآیند مرحله به مرحله ی مشخص اجرا می شود و کودک آن را مشاهده می کند یا دستورالعمل های دقیق را خودش اجرا می کند و نتیجه را می بیند. ولی در بازی علمی کودک نقش منفعلانه ندارد. اجازه دارد متغیرهای جدید به فرآیند علمی وارد کند، متغیرهایی که ما در اختیار او قرار می دهیم یا خودش ایده ی آن ها را می دهد و دست کودک برای مداخله های جورواجور باز است. درست همانند دانشمندان خودش می تواند فرضیه بسازد و آن ها را بیازماید در نتیجه هم زمان بازی علمی بیش از آزمایش علمی است و هم بسیار لذت بخش تر است و چه بسا یادگیری بیشتری در آن محقق می شود.
بازی علمی شناور شدن: تعدادی از وسایل زیر را به همراه یک لگن یا قابلمه آب بزرگ در اختیار کودک قرار دهید. یکی از وسایل را در آب بگذارید که می دانید به زیر آب می رود و به او بگویید "اِ، رفت پایین" سپس یک وسیله دیگر در آب بگذارید و بگویید "اِ، نرفت زیر آب، روی آب موند" سپس بازی را به او بسپارید با گفتن جمله ی "به نظرت کدوم این ها می رن زیر آب یا روی آب می مانند؟" پس از اینکه تمامی موارد را امتحان کرد (اگر خودش هنوز پیشنهاد نداده بود) از او بخواهید وسایل دیگری در خانه را که دوست دارد امتحان کند، بیاورد (البته نظارت داشته باشید وسایل الکترونیکی یا موارد مشکل ساز دیگر را امتحان نکند.) هیچ توضیح علمی بیشتری مورد نیاز نیست. اگر کودک شما کمی بزرگتر است و خواستید بازی را پیشرفته تر کنید، نمک در اختیار کودک قرار دهید و به او بگویید "به نظرت نمک به آب اضافه کنیم ببینیم باز هم وسایل غرق می شوند یا نه؟". البته ممکن است پس از آن بخواهد شکر یا مواد مشابه را نیز امتحان کند، با اینکه بی اثر هستند ولی به او اجازه ی این کار را با مقداری آب جدید بدهید. مورد دیگری که می توانید اضافه کنید یخ است. با تغییر دمای آب (گرمتر یا سردتر شدن)، چگالی آن نیز تغییر می کند.
برای جذاب تر کردن بازی حداقل یکی از قایق های معرفی شده را به همراه کودک خود بسازید.
محدوده سنی: 2.5 تا 9 سال
وسایل مورد نیاز
1 لگن یا قابلمه بزرگ آب
1 سفره یا زیرانداز نایلونی (اگر در حمام یا تراس و حیاط اجرا نمی کنید)
اسباب بازی های پلاستیکی کوچک
اسباب بازی های چوبی کوچک
کاغذ رنگی
سکه فلزی
تکه پارچه
کلید
تیله
سنگریزه
تکه ای یونولیت
ملاقه
آهنربای روی یخچال
قایق هایی که معرفی کرده ایم
و سایر مواردی که خود کودک پیشنهاد می دهد.
نمک
یخ
-----
نکته ایمنی 1: سکه و کلید را قبل از استفاده بشویید.
نکته ایمنی 2: اگر تصمیم گرفتید با آب گرم نیز بازی را امتحان کنید، والدین نظارت کامل بر دمای آب برای پیشگیری از سوختگی داشته باشند.
نکته: لطفا تا حد امکان از آب کتری سرد شده که می خواهید دور بریزید (یا موارد مشابه)، برای این بازی استفاده کنید.
در این قسمت تعدادی از قایق های ساده ای را که می توانید به سادگی با وسایل موجود در منزل بسازید، معرفی می کنیم.
معرفی بازی نقاشی کورکورانه: یک بشقاب کاغذی یا دفتر را بر روی سر خود بگذارید. در هر راند بازی یکی از بازیکنان (به نوبت) موضوع نقاشی را تعیین می کند. آن شخص ناگهان یک موضوع را فریاد می زند و بقیه سریعا باید آن را بر روی بشقاب کاغذی روی سرِ خود نقاشی کنند. پس از مقایسه ی تصاویر با یک دیگر، آن را پاک کنید و نفر بعدی موضوع بعدی را تعیین کند. هر چه میانگین سنی بازیکنان بیشتر باشد، می توانید موضوعات سخت تری را انتخاب کنید. به سادگی می توانید این بازی را با تعداد افراد بالا بازی کنید در نتیجه مناسب اجرا در مدرسه و مهمانی ها است.
محدوده سنی: +5 سال
وسایل مورد نیاز
نکته: تا حد امکان لطف کنید از بشقاب یکبار مصرف برای این بازی استفاده کنید، زیرا می توانید بارها نقاشی خود را پاک کرده و دوباره بکشید، در نتیجه در مصرف کاغذ صرفه جویی می شود.
نکته ایمنی: از دست برای پاک کردن ماژیک استفاده نکنید، سرب موجود در ماژیک از طریق پوست جذب شده، وارد خون می شود و مسموم کننده است.
کارکردها